S přicházejícím jarem se venku pomalu probouzí příroda a již brzy opět začnou kvést stromy i květiny na zahrádkách. Takovou veselou jarní náladu je skvělé ještě umocnit za pomocí skvělého dezertu.

Zkuste si připravit tento neobvyklý koláč. Tento dezert je velmi lehký, krémový, ale jeho chuť je plná a osvěžená jablky. Můžete použít i jiné ovoce dle chuti. Pro odměření přísad použijte hrnek 2,5 dl.

Složení

  • 2 vejce
  • půl hrnku mléka
  • 2 hrnky vody
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu
  • 5 jablek
  • 1 hrnek cukru
  • 1 hrnek mouky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 0,5 lžičky prášku do pečiva

Krém

  • 2 hrnky mléka
  • 100 g smetany ke šlehání
  • 3 lžíce cukru
  • 2 žloutky
  • 1 čajová lžička kukuřičného škrobu
  • 1 sáček vanilkového cukru

Příprava

Pro těsto smíchejte všechny uvedené přísady a dobře jej promíchejte do homogenní konzistence. Oloupejte jablka a vytlačte z nich středy.

Dno dortové formy vyložte papírem na pečení a vyskládejte na něj rovnoměrně jablka. Vylijte těsto mezi jablka a poté pečte při 180 stupních 40 minut.

Smíchejte mléko se šlehačkou a vanilkovým cukrem, tuto směs povařte. Jakmile je vlažná, přidejte cukr, žloutky a škrob. Jemně promíchejte krém a vařte na slabém ohni, dokud krém není hustý. Naplňte jablka teplým krémem a podávejte libovolně dozdobený dort.

zdroj: ketkes.com

Sdílejte