Z času na čas mají všichni muži a kluci neodolatelnou touhu po dobrém kusu masa. Správná hospodyňka se vždy snaží, aby jídlo chutnalo trochu jinak. Pokud i vy hledáte inspiraci v této oblasti, zkuste tento recept.

Celková chuť vás jistě velmi příjemně překvapí. Nejedná se o nic těžkého, je to jen maso pokryté zelím, ale konečný výsledek je opravdu lahodný. Vyzkoušejte. Jistě se tento recept stane vaším oblíbeným

Složení

  • 1 kg krkovice
  • 1 velká cibule
  • 1 kg kysaného zelí
  • Slanina
  • 2-3 lžíce oleje
  • koření: sůl, pepř, vegeta, česnek.

Příprava

Usmažte slaninu a maso nařežte tak, aby bylo rozděleno na plátky, ale nedořezávejte až na konec.Vyplňte mezery kořením. Nakrájejte cibuli

Mezi plátky masa naskládejte cibuli a nechte odpočívat přes noc. Vymažte zapékací mísu olejem.

Přichystejte si zelí a položte jej na dno zapékací mísy. Vložte maso a do mezer přidejte ještě trochu zelí.

Maso pokryjte slaninou a poté poslední vrstvou zelí, aby bylo dobře obaleno.

Zavřete mísu a pečte 2 hodiny v troubě na 200 stupňů. Podávejte s přílohou dle chuti.

zdroj: kuchniaalex.blogspot.cz

Sdílejte