Češi jsou národ milující maso, a i přes šířící se trend vegetariánství a veganství si jej mnoho z nás stále rádo dopřeje. Pokud Vás už nudí klasické přípravy, jistě Vás potěší nějaká nová inspirace v podobě následujícího receptu.

Stačí vybrat pěkný kus masa a spojit jej s ostatními lahůdkami, jako je například slanina, sýr a klobáska. Z této zapečené kombinace se nají celá rodina a jistě si všichni pochutnají díky vynikající domácí marinádě, v které je maso připraveno.

Složení

  • 1,5 kg masa bez kosti v celku
  • 100 g nakrájené slaniny
  • 1 kostka vývaru
  • 200 g sýra
  • 1 klobása
  • 1 cibule
  • 1 červená paprika

Složení marinády

  • olej
  • směs maďarského koření
  • vegeta
  • sůl
  • mletý pepř
  • paprika

Příprava

Maso nakrojte každých 1,5 cm. Smíchejte veškeré přísady marinády a maso do ní naložte. Zabalte jej do hliníkové folie a nechte přes noc odpočívat v lednici.

Další den do připravených zářezů vložte sýr a kusy slaniny, plátky klobásy a také zeleniny. Vložte maso do plechu a polijte jej vývarem připraveným z kostky. Pečte cca 2 hodiny v troubě a jakmile maso zčervená, můžete jej podávat s vhodnou přílohou.

zdroj: elmenyorszag.co

Sdílejte