Cordon Bleu už zná snad každý. Vynikající kombinace jemného kuřecího masa, šunka a jemný sýr. To vše zabalené v křupavém smaženém těstíčku. S vhodnou přílohou se jedná o vynikající jídlo.

S létem však mnoho lidí vyhledává lehčí alternativy klasických jídel a zde může být problémem například právě úprava smažením. Vyzkoušejte si proto připravit tento recept na pečené Cordon Bleu!

Složení

  • 4 kuřecí filety (asi 800 g)
  • Černý pepř
  • 3 čajové lžičky Podravky
  • 200 ml vody
  • 2 lžíce rozpuštěného másla (25 g)
  • 2 stroužky česneku
  • ½ čajové lžičky oregana
  • 4 polévkové lžíce vařené šunky (100 g)
  • 4 plátky sýra (100 g)
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • 80 g strouhanky
  • 2 lžičky sladké papriky
  • 2 polévkové lžíce strouhaného parmezánu

Příprava

Kuřecí maso naklepejte a posypejte jednou lžící podravky.

Vložte maso so vody, přidejte zbylou podravku, rozpuštěné máslo, česnek, oregano a několik minut povařte.

Smíchejte strouhanku, papriku a parmazán.

Do kuřecího masa přidejte šunku, sýr a zabalte, zajistěte párátky.

Ponořte maso nejdříve do kapalné směsi a obalte ve směsi strouhanky. Poskládejte maso do plechu a potřete jej olivovým olejem.

Zalijte zbylou šťávou a pečte při 200 stupních 45 minut.

Podávejte s vhodnou přílohou.

zdroj: coolinarika.com

Sdílejte