Pokud máte rádi kebab, jistě oceníte tento recept, jelikož si můžete vytvořit toto lahodné jídlo i v domácích podmínkách. Stačí Vám kuřecí maso, brambory, zelenina a samozřejmě koření na dochucení.

Již nemusíte běhat do stánku a můžete si připravit kuřecí kebab doma v troubě. Maso je neuvěřitelně křupavé a šťavnaté v kombinaci s jemnými bramborami tvoří dokonalou chuťovou harmonii.

Složení

  • 1,5 kg kuřecích stehen a křídel
  • 1,5 kg brambor
  • tři hlavy cibule (velké)
  • pět stroužků česneku
  • 4-5 lžící olivového nebo slunečnicového oleje
  • dvě lžíce majonézy
  • 1,5 lžíce hořčice
  • sůl a černý pepř – na chuť
  • červená sladká paprika
  • zelená cibule a čerstvý kopr – pro ozdobu

Příprava

Cibule oloupejte a nakrájejte na proužky, česnek nadrťte. Smíchejte cibuli a česnek s hořčicí, majonézou, a olejem. Dobře promíchejte. Přidejte sůl a pepř dle chuti, poté i ostatní koření. Umyjte a očistěte maso a vložte jej do hluboké mísy.

Zalijte kuře připravenou omáčkou a dobře promíchejte rukama. Maso nechte několik hodin marinovat.

Brambory oloupejte a nakrájejte na proužky o šířce cca 5 mm. Vyložte plech pečícím papírem a přidejte nejdříve maso a poté brambory.

Vše promíchejte, aby se také brambory obalily v marinádě. Zakryjte plech folií a pečte při 200 stupních po 20-25 minut. Poté sejměte folii a pečte dalších 20-25 minut. Brambory a maso by měly mít zlatou kůrku. Podávejte dozdobené s cibulkou, nebo koprem.

zdroj: jemchyjinka.ru

Sdílejte