Koblížky jsou skutečně vynikajícím českým dezertem, ale z pohledu dnešní doby mají jednu nevýhodu. Typické smažené jídlo totiž moc nezapadá do zdravého životního stylu, který káže se smaženému vyhnout.

Pokud nedržíte striktní dietu a máte chuť právě na koblížky, můžete si připravit zdravější variantu a upéct je v troubě dle tohoto receptu. Zaženete chuť na sladké, ale nebudete muset mít špatné svědomí.

Složení

  • 400 g mouky
  • 2 lžíce cukru
  • 50 g másla
  • 20 g droždí
  • 150 ml vlažného mléka
  • 2 vejce
  • náplň: džem, čokoláda, tvaroh atd
  • pro zdobení: 4 lžíce cukru, 4 polévkové lžíce vody, práškový cukr

Příprava

Připravte kvasnice v mléce s cukrem a poté smíchejte s ostatními přísadami do jemného těsta. To zakryjte a nechte kynout, dokud se nezdvojnásobí.

Rozdělte těsto na 4 kusy, nechte kynout a poté každý kus rozdělte na 6 dalších. Každý z nich vytvarujte do tvaru koblížku a naplňte dle libosti. Poté koblížky vyskládejte na plech s pečicím papírem. Pečte dozlatova v troubě při 190 stupních a podávejte s cukrovým sirupem, nebo posypané cukrem.

zdroj: mindenegyben.com

Sdílejte