Brambory jsou základní surovinou, která je v české kuchyni hojně využívána při přípravě slaných i sladkých jídel. Představují také skvělou přílohu v různých úpravách a skvěle se hodí k masu.

Tento recept na česnekové brambory je skvělý jako příloha, ale i jako samostatné teplé jídlo například na večeři. Postup je velice lehký, ale na výsledku si nakonec společně pochutná celá rodina.

Složení

  • 700 g brambor
  • 6 stroužků česneku
  • Půl lžičky sladké červené papriky
  • čtvrtka lžičky kurkumy
  • Půl lžičky rozmarýnu (lze vynechat)
  • sůl
  • pepř
  • olej

Příprava

Brambory oloupejte, umyjte a nakrájejte. Rozdrcený česnek a koření smíchejte s 10 polévkovými lžícemi oleje. Umístěte brambory plechu s pečicím papírem a polijte kořeněným olejem. Pečte v troubě o teplotě 190 stupňů asi 35 minut. Podávejte k masu, nebo samostatně.

zdroj: ketkes.com

Sdílejte