V naší zemi ze všech možných variant příloh pro různá jídla jednoznačně vítězí brambory. Jsou dobré k zasycení a můžete je připravit mnoha různými způsoby. Zkuste například tuto pečenou variantu s česnekem.

Česnek Vám dodá vitamíny a posílí Vaši imunitu, takže se nemusíte bát nachlazení, nebo chřipky. Tento recept je velmi jednoduchý a hodí se jako příloha k masům. Brambory však lze konzumovat i samostatně.

Složení

  • 1 kg malých brambor
  • 4 lžíce oleje
  • 4–5 stroužků česneku
  • 4 lžíce strouhanky
  • sůl
  • pepř
  • bazalka podle chuti (může být vynechána)
  • zelený kopr
  • zelená petrželka

Příprava

Uvařte brambory ve slupce, poté je oloupejte a nakrájejte. Smíchejte brambory s olejem, solí, pepřem a drceným česnekem, poté je vložte do plechu a posypte strouhankou. Několikrát promíchejte, aby se všechny brambory obalily. Pečte při 180 stupních 30-35 minut. Nakonec posypejte směsí bazalky, kopru a petrželky.

zdroj: bidista.com

Sdílejte