S dobou Vánoc a svátků jsou spojeny mimo jiné různé výlety a dovolené s rodinou. Na takové cesty je třeba se vybavit jídlem i pitím, a to pokud možno tak, abyste se mohli občerstvit co nejjednodušeji.

Připravte si tuto chutnou svačinu z mletého masa se sýrem, vejcem a cibulí, která obsahuje mimo jiné také bramborovou náplň. Můžete si tak dát maso i s přílohou v každém soustu bez zbytečného nádobí.

Složení

  • 500 g mletého masa (vepřové maso a hovězí maso)
  • 3 vařená vejce
  • 1 cibule
  • 3 polévkové lžíce vařených krájených brambor
  • sýr
  • majonéza
  • 3 až 4 polévkové lžíce mléka
  • petržel
  • sůl
  • pepř

Příprava

Maso dochuťte solí a pepřem. Umístěte jej na kus hliníkové folie a uhlaďte jej. Na maso poklaďte na kousky nakrájenou cibuli, strouhaná vejce, nakrájené brambory a posypejte strouhaným sýrem. Poté zabalte maso do folie jako roládu a pečte po dobu 45 minut při 200 stupních v troubě. Mezitím připravte omáčku. Smíchejte mléko, sýr a majonézu. Tuto omáčku nalijte na roládu, opět zabalte a pečte dalších 15 minut. Nakonec nakrájejte a můžete podávat.

zdroj: ketkes.com

Sdílejte