Léto se blíží a to je hlavně čas zralého ovoce všeho druhu. Ať už čerstvé, nebo v koláčích a buchtách chutná nejlépe to domácí utržené ze zahrádky. Dnes se zaměříme konkrétně na jahody, které jsou velmi oblíbené pro svoji sladkou chuť.

Pokud nemáte možnost si utrhnout domácí, nezoufejte. Stavte se pro ně do obchodu a ostatní suroviny na tento koláč najdete pohodlně doma. Koláč je rychle hotový, takže jím můžete pohostit třeba návštěvu.

Složení:

  • 200 g mouky (polohrubé)
  • 100 g jogurtu
  • 200 g cukru
  • 1 vejce
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 6 lžic másla
  • 1 kávová lžička vanilkového aroma
  • 100 g jahod

Příprava:

Mouku smícháme s cukrem a práškem do pečiva, přidáme měkké máslo a promícháme.

Když je těsto připraveno, vmícháme vejce, jogurt a vanilkovou příchuť.

Smícháme těsto dohromady, pak jej nalijeme do formy vymazané máslem, nebo použijeme plech.

Na povrch poklademe nakrájené jahody a pečeme na 180 stupňů v troubě asi 20 minut až do konce.

Hotový koláč posypeme práškovým cukrem.

zdroj: bidista.com

Sdílejte