Tiramisu, lehký krémový dezert, který je nejen velmi známý po celém světě, ale také velmi oblíbený právě pro svoji jedinečnou chuť a osvěžující kombinaci surovin. Možná si jej doma také připravujete.

Pokud se tiramisu řadí i mezi Vaše oblíbené zákusky, můžete si jej připravit dle tohoto receptu a pokud jste již v přípravě zběhlí, inspirujte se touto jahodovou variantou. Je to ten pravý zákusek na léto!

Složení

  • 4 žloutky
  • 120 g cukru
  • 500 g mascarpone
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 100 g piškotů
  • 500 g jahod

Příprava

Několik jahod rozmačkejte, smíchejte s cukrem a ochlaďte v lednici.

Smíchejte žloutky s cukrem v mixeru a poté přidejte mascarpone. V jiné misce vyšlehejte smetanu s malým množstvím cukru a smíchejte s mascarpone.

Několik jahod odložte pro dekoraci a ostatní nakrájejte na malé kousky, které vmíchejte do krému. Na dno skleněné mísy naskládejte piškoty, pokapejte jahodovým sirupem a poté přidejte polovinu krému. Přidejte opět piškoty, sirup a zbytek krému. Nakonec povrch dezertu pokryjte jahodami nakrájenými na kousky a před podáváním nechte ztuhnout v lednici 3-4 hodiny.

zdroj: receptneked.hu

Sdílejte