Již název tohoto receptu napovídá, že se bude jednat o něco opravdu velkolepého. Je tomu skutečně tak. Tento nadýchaný krémový dezert v kombinaci s jemným těstem potěší nejen krále a královny.

Královsky se však u Vás jistě bude cítit každý, komu tuto dobrotu naservírujete ke kávě, či čaji. Příprava je velmi snadná, a proto nestrávíte v kuchyni dlouhé hodiny. Tento recept je prostě ideální!

Složení

  • 9 vaječných bílků
  • 9 lžic cukru
  • 3 lžíce jedlé sody
  • 6 lžic bílé mouky
  • 15 lžic mletých ořechů

Pro krém

  • 9 žloutků
  • 200 g cukru
  • 5 sáčků vanilkového cukru
  • 250 g másla nebo margarínu

Pro ozdobu

  • 2 kostky domácí čokolády
  • 2 lžíce oleje

Příprava

Připravte těsto:

Bílky vyšlehejte se solí, cukrem a sodou. Poté přidejte ořechy a mouku. Rozdělte těsto na tři díly a každý z nich upečte zvlášť na plechu.

Připravte krém:

Žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem zahřejte v parní lázni a míchejte, dokud směs nezačne tuhnout. Poté odstraňte z tepla a vmíchejte máslo do jemného krému.

Poskládejte dort:

Položte první vrstvu těsta, poté krém, těsto, krém a opět těsto.

Nakonec připravte čokoládovou polevu:

Smíchejte čokoládu s olejem a zahřejte. Touto směsí polijte dort a nechte ztuhnout v lednici před podáváním.

zdroj: bucatarulpriceput.ro

Sdílejte