Čokoládová příchuť je pravděpodobně tou nejoblíbenější, když přijde na různé dezerty a sladká jídla. Pokud máte také rádi tu nezaměnitelnou chuť, jistě budete nadšeni z receptu na vynikající čokoládovou buchtu.

O to lepší tento dezert je díky tomu, že jemné čokoládové těsto doplňuje svěží a sytý tvaroh. Příprava je velmi snadná a tato kombinace zaručeně potěší každého, kdo výslednou buchtu ochutná!

Složení těsta

  • 8 lžic mouky
  • 6 lžic cukru
  • 2 lžíce neslazeného kakaového prášku
  • 4 vejce
  • 6 lžic oleje
  • 50 ml mléka
  • 50 ml zakysané smetany
  • 1 sáček prášku na pečení

Složení náplně

  • 500 g tvarohu
  • 120 g cukru
  • 3 sáčky vanilkového cukru
  • 1 lžíce zakysané smetany
  • Rozinky

Na ozdobu

  • 1 lžíce cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru

Příprava

Smíchejte přísady těsta a promíchejte pomocí robotu do krémové konzistence. Polovinu těsta upečte v plechu při 180 stupních po dobu 10 až 12 minut. Smíchejte tvaroh s oběma druhy cukru a zakysanou smetanou, přidejte rozinky. Na upečené těsto navrstvěte tuto směs a přidejte zbylé těsto. Pečte 40 minut při 180 stupních. Po upečení a vychladnutí buchty celý povrch posypejte cukrem a rozinkami. Před podáváním nakrájejte.

zdroj: ketkes.com

Sdílejte