Při pohledu na název tohoto dezertu jste se možná trošku zarazili. Fanta je přece velmi známý sycený nápoj s pomerančovou příchutí! A právě takovou chuť má dort, který můžete připravit dle následujícího receptu.

I když se to zdá neuvěřitelné, opravdu je tomu tak. Pokud znáte nějakého milovníka Fanty, jistě jej tímto dortem mile překvapíte. Pochutná si na něm však opravdu každý a jeho příprava je velmi snadná.

Složení těsta

  • 5 lžic mouky
  • 5 vajec
  • 5 lžic cukru
  • 5-6 lžic drcených ořechů
  • ½ sáčku prášku na pečení

Složení krému

  • 200 g másla při pokojové teplotě
  • 500 g čerstvého tvarohu
  • 1 esence vanilky,
  • Kůra z 1 citronu
  • 150 g práškového cukru

Složení polevy

  • 700 ml nápoje Fanta
  • 4 lžíce cukru
  • 2 vanilkové pudinky
  • 1-2 lžíce drcených ořechů pro ozdobu

Příprava

Pro těsto vyšlehejte bílky s trochou solí a cukrem. Pěna by měla být pevná a lesklá. Přidávejte žloutky, vlašské ořechy a mouku spolu s práškem do pečiva. Vše promíchejte, vložte do plechu s papírem na pečení (rozměry – 25×35 cm) a vložte do trouby na 170 stupňů po dobu 30-35 minut.

Pro přípravu krému všechny ingredience vložte do misky a promíchejte – přísady by měly být při pokojové teplotě. Krém vložte do lednice a nechte ztuhnout.

Poleva – Připravte pudink, jak je uvedeno na obalu, s tím, že namísto mléka použijete nápoj Fanta. Míchejte, dokud neztuhne (stejně jako mléčný pudink). Promíchejte a navrstvěte na těsto, na kterém je navrstvený tvaroh. Nechte ztuhnout několik hodin v lednici a poté podávejte posypaný dort nadrcenými ořechy.

zdroj: suntgospodina.net

Sdílejte