Slanou variantu šneků plněných šunkou a sýrem se učí už děti na základních školách. Pokud jste ale na sladké, připravte si tuto skvělou oříškovou variantu podle našeho receptu. Jistě si ji oblíbíte.

Ořechy mají na podzim sezónu, a proto jsou dobře k dostání. Ostatní ingredience najdete v každé domácnosti, a proto je tento recept ideální i pro lenošná víkendová odpoledne. Oslaďte si je ořechovými šneky!

Složení

  • 250 g másla
  • 60 g cukru
  • 5 lžic oleje
  • 5 lžic mléka
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • 300 g mouky
  • 1 sáček prášku na pečení
  • 1 vaječný žloutek (pro pomazání)

Pro náplň

  • 250 g mletých ořechů
  • 1 čajová lžička mleté ​​skořice
  • 60 g cukru
  • vlažné mléko

Příprava

Smíchejte ořechy, skořici, práškový cukr a trochu vlažného mléka.

Ořechová náplň by měla být roztíratelná, nepřidávejte příliš mnoho mléka, vždy jen trochu, aby se zamezilo zředění.

Smíchejte máslo s cukrem, vejcem, olejem a mlékem.

Poté vmíchejte mouku a prášek do pečiva.

Těsto rozdělte na dvě poloviny a jednu z nich vyválejte.

Nařežte těsto nožem na plátky.

Postupujte stejně s druhou částí těsta.

Na každý plátek těsta z první poloviny naneste náplň, přikryjte druhým kusem těsta a zarolujte do šneka.

Vyskládejte šneky na plech s pečícím papírem.

Pomažte žloutkem a pečte v troubě na 180 stupňů asi 25 minut.

Po ochlazení posypejte práškovým cukrem.

Můžeme také pro náplň použít mák.

zdroj: ketkes.com

Sdílejte