Potraviny v bio kvalitě preferuje stále více lidí a čím dál tím víc nás zajímá také kvalita potravin, nikoli jen množství. Mnoho spotřebitelů je nyní ochotno si připlatit za lepší kvalitu potravin, nebo bio produkci.

Co když to ale není nutné? Například sýr si můžete připravit v pohodlí domova a není to ani moc finančně náročné. Vyzkoušejte tento recept a dochuťte si svůj sýr dle chutí a preferencí, uvidíte ten rozdíl!

Složení

  • 1 l mléka
  • 200 g zakysané smetany 20%
  • 3 vejce
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce kopru

Příprava

Kopr důkladně opláchněte, oddělte od větviček a jemně nasekejte. Vezměte vhodnou míchací nádobu a šlehač nebo mixér. Přidejte vejce, zalijte je zakysanou smetanou. Pomocí šlehače nebo mixéru vytvořte jednotnou hmotu. Přiveďte mléko k varu, přidejte sůl. Nalijte smetanovou směs do mléka. Znovu přiveďte k varu a vařte na velmi slabém ohni po dobu 5 minut. Směs se začne srážet. Odstavte „sražené“ mléko z ohně. Nechte 5-7 minut stát a vychladnout. Přidejte kopr a promíchejte. Nechte 10 minut stát. Přeceďte směs přes gázu a sýr vložte do vhodné nádoby, nechte jej vychladnout a uchovávejte jej v lednici.

zdroj: goodcookbook.ru

Sdílejte