Klasické dorty, řezy a jiné sladké dezerty mají nejčastěji čokoládovou nebo vanilkovou příchuť. Tyto dvě klasické variace jsou velmi oblíbené, a proto představují sázku na jistotu při přípravě sladkých jídel.

Když ale chcete své zákusky trochu osvěžit a dodat jim novou zajímavou chuť, můžete přimíchat například chuť kokosu. Právě tyto tři chutě v sobě kombinuje tento zajímavý recept na kokosové řezy.

Složení kakaového těsta

  • 6 vajec
  • 4 lžíce mouky
  • 3 lžíce kakaa
  • 6 lžic cukru
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • špetka soli

Kokosový krém

  • 4 vaječné bílky
  • 6 lžic cukru
  • 120 g strouhaného kokosu.

Složení krému

  • 4 žloutky
  • 5 lžic cukru
  • 40 g jedlého škrobu,
  • 300 ml mléka
  • vanilkové aroma,
  • 200 g másla,
  • 1 plechovka ananasu,
  • 200 ml smetany
  • 50 g bílé čokolády na ozdobu.

Příprava

Vaječné bílky smíchejte se solí v misce pomocí ručního mixéru, přidejte cukr, žloutky a mouku, přidejte prášek do pečiva a kakao. Vlijte těsto do plechu vyloženého pečícím papírem. Plech by měl mít průměr 28 x 38 cm. Pečte v troubě při teplotě 180 ° C po dobu 15 minut, poté přidejte kokosovou pěnu a pečte 10 až 15 minut.

Kokosový krém: vyšlehejte vaječné bílky do pěny, přidejte cukr a promíchejte, pak přidejte kokos.

Příprava krému: žloutky smíchejte s cukrem, přidejte škrob rozpuštěný ve studeném mléce a povařte na mírném ohni. Vařte směs, dokud nezhoustne, pak ji odstavte z ohně a přidejte vanilkové aroma. Zakryjte fólií a nechte vychladnout. Vmíchejte máslo. konzervovaný ananas nakrájejte na menší kousky, vmíchejte do krému. Krém natřete na vychlazené těsto. Posypejte strouhanou bílou čokoládou. Nechte dezert ztuhnout v lednici po dobu 2 hodin před podáváním.

zdroj: ketkes.com

Sdílejte