Šátečky z křupavého listového těsta s vláčnou jablečnou náplní jsou velmi tradičníma oblíbeným zákuskem ve všech zemí střední Evropy. Jistě vám takové připravovala i vaše maminka, či babička.

Současné standarty však hledají čím dál více alternativ pro tato tradiční jídla tak, aby vyhovovala i těm, kteří se snaží stravovat zdravě a dietně. Připravte si tuto nízkokalorickou verzi a jistě si pochutnáte!

Složení

  • 250 g tvarohu
  • 100 g kefíru nebo přírodního jogurtu
  • 250 g mouky
  • 1-2 jablka
  • 10 lžic cukru
  • 0,5 g soli
  • skořice
  • práškový cukr

Příprava

Smíchejte tvaroh a 9 lžiček cukru, sůl a důkladně promíchejte ručně, nebo mixerem. Přidejte kefír a prosetou mouku. Míchejte, dokud nezískáte hladké pružné těsto.

Jablka oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Těsto vyválejte na sílu 2-3 mm a vykrájejte malé čtverečky cca 5×5 cm.

Do každého kousku těsta zabalte jeden kousek jablka posypejte cukrem a skořicí. Jablka je třeba skládat na šikmo. Pečte šátečky na plechu s pečícím papírem, nemusíte je mazat olejem. Pečte při teplotě 180 stupňů po 20 minut.

Před podáváním posypejte práškovým cukrem.

zdroj: takprosto.cc

Sdílejte