Léto je hlavní sezonou ovoce všemožného druhu. Jablka sice patří spíše k podzimu, ale přece jen se najde pár odrůd, které si můžeme přímo v létě utrhnout ze stromu a zakousnout se do šťavnaté dužiny.

Pokud milujete jablka spíše v koláčích, jistě znáte mnohé recepty. Tento se však odlišuje tím, že jsou v něm jablka použita celá a dotváří tak také výsledný a lákavý vzhled celého dezertu. Vyzkoušejte sami!

Složení

  • 100 g másla
  • 250 g cukru
  • 7 lžic mouky
  • 7 lžic cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 6 vajec
  • Kůra z 1 citronu
  • 1 polévková lžíce strouhanky
  • 7 velkých jablek
  • 6 lžic vody
  • džem
  • šlehačka

Příprava

Smíchejte máslo, cukr a strouhanku, oloupejte jablka a vyjměte jejich středy. Jablka obalte v cukrové směsi a přidejte vše i se zbytkem cukru a másla do formy. Pečte v troubě, dokud se máslo a cukr neroztaví. Smíchejte žloutky se 7 lžícemi cukru, přidejte vodu a promíchejte, poté vmíchejte vanilkový cukr, bílkovou pěnu, mouku a promíchejte. Jakmile jablka vychladnou, přidejte připravené těsto do formy. Pečte v troubě dozlatova a poté můžete dozdobit džemem a šlehačkou.

Sdílejte