Brambory jsou neodmyslitelnou součástí české kuchyně a jako příloha se hodí téměř ke každému masitému jídlu. Pokud rádi sledujete různé kuchařské pořady, možná byste se s nimi odvážili i experimentovat.

Ideální příležitostí je vyzkoušení tohoto receptu na netradiční bramborové dortíky. Můžete je použít jako netradiční přílohu nebo je podávat samostatně se zeleninou nebo omáčkou na večeři.

Složení

  • 500 g mouky
  • 250 g brambor
  • 250 ml mléka
  • 30 g droždí
  • 100 ml oleje
  • 100 g másla
  • 1 vejce (pro pomazání)
  • 100 g strouhaného sýra

Příprava

Brambory uvařte ve slané vodě, oloupejte a rozmixujte na kaši. Kvasnice připravte v mléce s cukrem. Smíchejte mouku, brambory, kvasnicovou směs, mléko, olej, sůl a vytvořte těsto. Nechte kynout na teplém místě po dobu 45 minut, poté vmíchejte roztavené máslo a nechte kynout dalších 30 minut. Těsto vyválejte a vykrájejte kolečka. Ta naskládejte do plechu s pečícím papírem a každé z nich pomažte rozšlehaným vejcem. Posypejte bohatě strouhaným sýrem a pečte při 180 stupních po dobu 30 minut.

zdroj: humormagazin.com

Sdílejte