Všude nacházíme recepty na masité pokrmy, hlavní jídla vždy s doporučením, že je můžeme doplnit libovolnou přílohou. I když existuje mnoho variant, někdy se nám prostě přejí a rádi bychom ochutnali něco nového.

Dnes vám přinášíme recept na jednu neotřelou přílohu, která skvěle doplní jakýkoli chod a dodá mu novou chuť. Jedná se o recept z brambor, které jsou velmi hojně využívané u nás v česku i ve světě.

Složení:

  • 1 kg brambor
  • 1 svazek jarní cibule
  • 1 svazek petržele
  • 6 stroužků česneku
  • sůl
  • pepř
  • olej

Příprava:

Nalijeme olej do velkého hrnce. Přidáme česnek a chvíli jej v oleji smažíme, poté jej vyjmeme a odložíme stranou.

Brambory očistíme a omyjeme, nakrájíme každou bramboru na 2-3 velké části. Vložíme brambory do oleje a smažíme.

Vyčistíme jarní cibulky a nakrájíme je na malé kousky, posypeme jimi brambory a přidáme zbytek koření.

Zakryjeme pánev víkem a necháme vařit 2-3 minuty. Nakonec posypeme brambory petrželkou a česnekem, podáváme teplé.

zdroj: bidista.com

Sdílejte