Dalším receptem na jemný zákusek, či dezert je dort, který je velmi oblíbený díky jednoduchosti a rychlosti přípravy. Pokud chcete na oslavě okouzlit nějakým novým dezertem, vyzkoušejte tento.

Jedná se o kombinaci nadýchaného těsta a jemného krému, který se rozpouští v ústech s každým soustem. Tento výjimečný dort si jistě zamilujete vy i vaše rodina a stane se součástí všech oslav.

Složení

Pro těsto

  • 8 vajec
  • 9 lžící cukru
  • 5 lžící mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 4 polévkové lžíce kakaa
  • 125 ml minerální vody
  • 3 polévkové lžíce oleje

Pro krém

  • 1 pudink příchuti vanilka
  • 1 balení másla (200 g)
  • 8 lžící cukru
  • 300 ml mléka

Příprava

Bílky vyšlehejte s cukrem do pěny, poté přidejte žloutky a dobře promíchejte. Přidejte mouku a prášek do pečiva a směs promíchejte. Přidejte zbývající přísady na těsto, dobře promíchejte a vylijte těsto do plechu vyloženého pečícím papírem. Upečte těsto v troubě a nechte vychladnout.

Pudink smíchejte se 300 ml mléka. Zbytek mléka uvařte s cukrem, při bodu varu nalijte pudink a uvařte jej podle návodu na obalu. Do chladného pudinku vmíchejte měkké máslo a vyšlehejte krém.

Krém navrstvěte na vychlazený korpus a nechte ztuhnout několik hodin v lednici. Můžete posypat kakaem a nebo strouhaným kokosem.

zdroj: andreilaslau.ro 

Sdílejte