Nepečené dorty jsou velmi oblíbené pro svoji snadnou přípravu a také časovou nenáročnost. Proto takových receptů není nikdy dost a zde máte hned další! Oslaďte si jarní teplé dny tímto višňovým koláčem.

Starost si nemusíte dělat ani s přípravou těsta, protože jej pohodlně vytvoříte ze sušenek a másla. Stačí jen smíchat ingredience, vyšlehat krém, přidat šťavnaté višně a po ztuhnutí si na dortu můžete pochutnat!

Složení těsta

  • 300 g sušenek
  • 200 g rozpuštěného másla
  • 2 lžíce cukru
  • 1 vanilkový cukr

Složení tvarohové vrstvy

  • 500 g čerstvého tvarohu
  • 400 g tekuté šlehačky
  • 1 vanilkový cukr
  • 4 lžíce cukru
  • 2 balení průhledných želatinových plátů
  • 2 balení ovocné želatiny
  • višně

Příprava

Sušenky nadrťte a smíchejte s máslem a cukry. Tuto směs utlačte do dna formy a nechte odpočívat v lednici. Připravte průhlednou želatinu dle návodu na obale. Smíchejte tvaroh a cukry, přidejte želatinu a šlehačku. Tuto směs navrstvěte na připravené těsto a na povrch vyskládejte višně. Zalijte je ovocnou želatinou a nechte dort ztuhnout v lednici po dobu nejméně 3 hodin.

zdroj: sanatos365.ro

Sdílejte