V posledních dnech se na obloze střídají silné sluneční paprsky s deštěm, a to jsou ideální podmínky pro všechny zahrádkáře, kteří se jistě právem obávali o svoji úrodu kvůli nedostatku vody.

Nyní se však již můžete radovat z první úrody ovoce a zeleniny na svých zahrádkách. První červené jahody si můžete vychutnat samotné, nebo z nich připravit tento vynikající a nepečený jahodový koláč!

Složení

  • 300 g mouky
  • 100 g másla
  • 500 g tvarohu
  • 400 ml smetany (30 %)
  • 200 g cukru
  • 25 g želatiny
  • 1 citron
  • 200 g jahod
  • 100 g jahodového želé

Příprava

V kuchyňském robotu smíchejte máslo s moukou do směsi a tu poté vložte do formy. Nechte ji hodinu v lednici.

Želatinu přelijte 50 ml vroucí vody a nechte ji chvíli vychladnout. Tvaroh rozmixujte se smetanou a cukrem, přidejte želatinu, citronovou šťávu a promíchejte. Tuto směs navrstvěte na korpus a na povrch vyskládejte plátky jahod. Vložte do lednice a nechte ztuhnout několik hodin v lednici.

zdroj: goodcookbook.ru

Sdílejte