Tuto pochoutku si jistě každý z nás pamatuje z dětství a i nyní ji můžeme často vídat v reklamě, při které se nám vybaví vzpomínky a seběhnou sliny právě na mléčný řez. Díky tomuto receptu už pro něj nemusíme do obchodu.

Je tak měkký, že se téměř rozpadá a příprava je velmi jednoduchá. Díky skvělé chuti dokáže snadno zapůsobit na každou návštěvu a potěší především děti. Dobrou zprávou také je, že se jedná o nepečený dezert!

Složení

  • 400 g smetany
  • 3 malá balení želatiny
  • 300 g cukru (podle potřeby)
  • 300 ml mléka
  • 450 g zakysané smetany
  • 5 lžící kakaa
  • 1 lžíce oleje
  • 1 šálek vody

Příprava

Smícháme 2 balení želatiny ve 200 ml mléka. Pomalu mícháme, dokud se želatina v mléce nerozpustí. Pomalu povaříme. Nachystáme si prázdný plech na pečení. S ručním robotem smícháme směs s kysanou smetanou, 1 šálkem cukru a smetanou. Připravená hmota se nalije do plechu na pečení a umístí se do chladničky, dokud se neztuhne.

Čokoládový nátěr: smícháme kakao se zbývajícím cukrem a třetím balíčkem želatiny. Přidáme 100 ml mléka a 100 ml vody, důkladně promícháme a několik minut vaříme. Necháme směs vychladnout. Po ochlazení vylijeme čokoládovou polevu na krém a necháme znovu vychladnout. Necháme ztuhnout po dobu nejméně 5 hodin, poté můžeme podávat.

zdroj: bidista.com

Sdílejte