Všechny milovníky sladkého jistě potěší tento recept na známou a chutnou ruskou specialitu nejen na horké dny léta. Dezert si můžete dopřát i v zimě a stejně tak v každém jiném ročním období.

Zpříjemněte si přicházející teplé jarní dny posezením venku se šálkem kávy nebo čaje, a právě kouskem této vynikající a doma připravené tradiční pochoutky. Dle následujícího receptu je příprava naprostá hračka!

Složení

  • 1 litr mléka
  • 500 g oplatků
  • 200 g kondenzovaného mléka s příchutí karamelu
  • 5 lžic škrobu
  • 3 lžíce mouky
  • 1 hrnek cukru
  • 8 g vanilkového cukru
  • 100 g másla
  • 1–2 lžíce práškového cukru
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 70 g strouhaného kokosu
  • 8 g kremfixu

Příprava

Nejprve připravte krém: nalijte 700 ml mléka do hrnce a přidejte cukr, začněte pomalu zahřívat a přidejte vanilkový cukr. V misce smíchejte mouku se škrobem a přidejte zbývající 300 ml studeného mléka a promíchejte. Když mléko v hrnci vaří, vlijte škrobové mléko a neustále míchejte. Vařte, až se směs začne zahušťovat a neustále míchejte, aby nedošlo k přilnutí na stranu hrnce. Když je směs hustá, a odstavte ji ze sporáku. Nechte krém vychladnout. Poté vmíchejte máslo a smetanu. Vložte krém do lednice.

Smíchejte kondenzované mléko s práškovým cukrem a promíchejte, vyšlehejte. Vmíchejte polovinu kokosu.

Do plechu vyskládejte vrstvu oplatků a polijte je karamelovou směsí. Poté přidejte další sušenky a vrstvu krému. Opět přidejte sušenky, karamelovou směs s kokosem a nechte dezert ztuhnout v mrazáku minimálně 2 hodiny před podáváním.

zdroj: bidista.com

Sdílejte