Ty nejteplejší dny sice již pominuly a o své se přihlásilo babí léto společně s deštivými dny, ale tropické teploty letošního léta máme jistě všichni ještě v živé paměti. Možná se Vám proto nechce trávit čas u plotny.

Pokud máte zároveň chuť na něco sladkého, nebo chystáte oslavu, můžete si připravit tyto chutné nepečené řezy s jemným krémem. Příprava je velmi rychlá a nenáročná, ale výsledek je velmi lahodný!

Složení

  • 500 g domácí sušenky
  • 2 balení vanilkového pudingu v prášku
  • 900 ml mléka
  • 8 lžic cukru
  • 2 čajové lžičky vanilkové esence
  • 200 ml smetany ke šlehání

Poleva

  • 150 g hořké čokolády
  • 1 lžička másla
  • šlehačka

Příprava

Připravte pudink v mléce s cukrem dle návodu na obalu. Poté vmíchejte vanilkovou esenci a nechte vychladnout. Přidejte smetanu ke šlehání a vyšlehejte. Do plechu nebo misky naskládejte vrstvu sušenek a přidejte polovinu krému. Poté znovu přidejte sušenky a druhou polovinu krému. Nakonec přidejte poslední vrstvu sušenek. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a smíchejte s máslem. Touto polevou zalijte vrchní vrstvu sušenek a nechte dort ztuhnout po dobu 3 hodin v lednici. Nakonec nazdobte šlehačkou a podávejte.

zdroj: bidista.com

Sdílejte