Pokud jste noční sova a ranní vstávání pro vás není snadné, jistě se Vám občas stane, že vynecháte snídani, nebo si nestihnete nachystat svačinu do práce či školy. Hlad potom zaháníte kdečím.

Oblíbeným zdrojem rychlé energie a zahnání pocitu hladu jsou ovesné řezy, které však obsahují mnoho cukru. Vyhněte se tomu a připravte si domácí čokoládové ovesné řezy bez pečení!

Složení

  • 1 šálek másla
  • ½ šálku hnědého cukru,
  • 1 čajová lžička čistého vanilkového extraktu
  • 3 šálky ovesných vloček
  • ½ lžičky mleté ​​skořice
  • ¼ čajové lžičky soli
  • 1 šálek hořké čokolády
  • ¾ šálku arašídového másla

Příprava

Vyložte zapékací mísu papírem na pečení.Ve velkém hrnci smíchejte máslo, hnědý cukr a vanilkový extrakt. Zahřejte na nízké teplotě, až se máslo roztaví a cukr se rozpustí.

Přidejte oves, skořici a sůl. Vařte a míchejte neustále po dobu 4 až 5 minut. Do připravené misky nalijte polovinu ovesné směsi. Rozložte směs rovnoměrně a zatlačte dolů.

Smíchejte čokoládu a arašídové máslo. Ohřívejte směs v mikrovlnné troubě v několika krocích po 40 vteřinách a míchejte mezi každým ohříváním, dokud se neroztaví a nebudou plně spojeny.

Nalijte ⅘ čokoládové směsi do mísy přes lisovaný oves a odložte asi ¼ šálku na ozdobu. Pokryjte zbývajícím ovsem a ozdobte zbytkem čokolády.

Nechte ztuhnout v lednici 4 hodiny a podávejte.

zdroj: tiphero.com

Sdílejte