Zákusky a lehké dezerty má každý rád. I ti z nás, kteří sladké zrovna v oblibě nemají, si je občas rádi dopřejí například na návštěvě ke kávě. Klasické české zákusky a sladké buchty jsou obvykle velmi syté a chuťově rozmanité.

Pokud ale preferujete cizí kuchyni, jistě rádi načerpáte novou inspiraci na přípravu dezertů. Tyto křehké zákusky se nazývají Eclairs a původ mají ve Francii. Jedinečné nadýchané a křupavé těsto skvěle doplní pudinkový krém.

Složení

  • 250 ml mléka
  • 100 g másla
  • 150 g mouky
  • Sůl
  • 4 vejce

Složení pudinku

  • 400 ml mléka
  • 2 žloutky
  • 1,5 lžíce mouky
  • 1,5 lžíce škrobu
  • 80 g cukru
  • Vanilka

Příprava

Máslo důkladně roztavte a přidejte mouku, míchejte a chvíli povařte. Pak přidejte vejce, mléko a sůl. Promíchejte. Naplňte připravenou hmotu do sáčku nebo stříkačky a vytlačte proužky o délce 10 cm na plech vyložený papírem na pečení.Mezi kusy ponechte vzdálenost 5 cm, pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů 30 minut. Při pečení zákusků neotevírejte troubu.

Promíchejte všechny složky pro přípravu pudinku a vložte je do mikrovlnné trouby. Ohřívejte po dobu 3-5 minut a každou minutu ohřevu důkladně vyšlehejte krém. Ten poté naplňte vždy mezi dvě připravené části těsta a nechte zákusky ztuhnout v lednici několik hodin před podáváním.

zdroj: goodcookbook.ru

Sdílejte