Jablečný koláč je typickým českým zákuskem, který má ve svém repertoáru snad každá hospodyňka. Jeho příprava je velmi snadná, je nenáročný na přípravu a i na suroviny potřebné pro přípravu. Prostě ideální recept!

Díky všem těmto aspektům je oblíbený nejen u nás, ale i v dalších zemích. Představujeme Vám recept na variantu, která se připravuje ve sluncem zalitém Bulharsku. Připravte si jej doma a zkuste, zda Vaše rodina pozná rozdíl.

Složení

  • 6 jablek
  • 1,5 šálku cukru
  • 1 šálek mouky
  • 1 šálek krupice
  • 1 lžička sody
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžíce másla
  • 1 šálek mléka
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • 1/8 lžičky kyseliny citronové

Příprava

Smíchejte cukr, krupici a mouku, přidejte kyselinu citronovou. Jablka očistěte a nastrouhejte, smíchejte je s cukrem a skořicí. Nalijte třetinu těsta do plechu vymazaného máslem a přidejte třetinu jablek. Pokračujte stejně a poslední vrstvou by měla být jablka. Mléko uvařte a nalijte na koláč. Pečte při 180 stupních po dobu asi jedné hodiny. Před podáváním posypejte moučkovým cukrem.

zdroj: goodcookbook.ru

Sdílejte