Po internetu koluje mnoho receptů na univerzální dortová těsta, která jsou zpravidla velmi jednoduchá na přípravu a nenáročná na suroviny, takže je dokáže připravit každý, a to kdykoli je to třeba.

Samotné těsto ale příliš neoslní a tu pravou jemnost a grácii dokáže každému dortu dodat krém. Vyzkoušejte některý z receptů na krémy, které jsou taktéž velmi jednoduché a uvidíte, že si pochutnáte.

Kávový krém

Smíchejte silnou černou kávu se 100 g cukru a 3 kousky čokolády. V misce smíchejte žloutky s mlékem a smíchejte s kávovou směsí. Zahřejte, ale nevařte a za stálého míchaní vyčkejte, dokud krém nezačne houstnout. Poté jej odstavte z tepla a vmíchejte 20 ml smetany.

Čokoládový krém s kaštany

Smíchejte tři žloutky se 150 g cukru a 1/2 balení vanilkového cukru a přidejte 5 mléka do této směsi. Směs zahřejte, ale nevařte, dokud nezhoustne. Odstraňte krém z ohně a poté, když začne chladnout, přidejte 3 kousky čokolády, 100 kg měkkého másla, důkladně promíchejte a pak jej smíchejte s 1/4 kg nasekaných kaštanů. Můžete přidat rumové aroma.

Kakaový krém

Smíchejte dvě celá vejce s 2 lžícemi mouky, 200 g práškového cukru a 2-3 lžícemi studeného mléka. Přidejte 3 polévkové lžíce kakaového prášku, přidejte mléko a směs zahřejte. Za stálého míchání přidejte 100 g másla nebo margarínu a míchejte až do vychladnutí.

Ořechový krém

Smíchejte 100 g másla, 200 g cukru a mleté ořechy. Přidejte vanilkový cukr a smetanu. Zahřejte na mírném ohni a po vychladnutí vmíchejte máslo.

Citronový krém

Smíchejte dvě celá vejce s 2 lžícemi mouky, 200 g práškového cukru a 2-3 lžícemi studeného mléka. Zahřejte, dokud směs nezhoustne. Po ochlazení přidejte kůru ze dvou citronů a citronovou šťávu. Nakonec vmíchejte 150 g másla.

Vanilkový krém

Smíchejte dvě celá vejce, 100 g cukru, 1 lžíci mouky a 10 ml mléka. Přidejte polovinu vanilkového lusku a krém zahřejte, dokud nezhoustne. Po ochlazení vmíchejte 100 g másla.

Karamelový krém

Čtyři žloutky smíchejte se 140 g cukru, 140 g másla a zahřejte na pánvi. Jakmile se cukr roztaví, přidejte 140 g másla a promíchejte.

Čokoládový krém II

Smíchejte 2 žloutky, 80 g cukru, 2 kousky čokolády a mléko. Zahřejte směs, ale nevařte a jakmile zhoustne, odstavte z ohně.

Pomerančový krém

Smíchejte 3 vejce se dvěma lžícemi cukru, přidejte strouhanou kůru ze dvou pomerančů a 2 lžíce teplého mléka. Zahřejte, dokud krém nezhoustne a po vychladnutí vmíchejte půl sklenice pomerančové šťávy.

Vinný krém

Smíchejte dvě lžíce mouky s 2 dl bílého vína s 1 dl vody a vmíchejte 3 žloutky. Přidejte strouhanou kůru z poloviny citronu, 100 g cukru a 50 g rozinek. Zahřejte směs, dokud nezhoustne a míchejte až do ochlazení.

Pudinkový krém

Smíchejte půl litru mléka s 3 lžícemi cukru a kouskem vanilkového lusku, Smíchejte 3 žloutky a 3 lžíce cukru, 1 polévkovou lžíci mouky a vmíchejte trochu mléka. Tuto směs nalijte do horkého mléka a promíchejte do zhoustnutí.

zdroj: bidista.com

Sdílejte