I když se to nezdá, prudké změny počasí v létě a teplotní skoky mohou také vést k tomu, že onemocníte. To je velmi nepříjemné, když je venku krásně, a proto je nejlepší mít pravidelnou prevenci.

Nejlepším způsobem je dostatečný přísun vitamínů a také zdraví prospěšných látek. Červená řepa je v tomto vynikající volbou, a i Vy si můžete připravit některý z následujících salátů s touto surovinou!

Salát z červené řepy s jablky

  • 500 g krájené červené řepy
  • 2 malá kyselá jablka,
  • 10 ml smetany

Řepu a jablko nakrájejte na proužky a smíchejte se smetanou. Můžete přidat křen. Nechte odpočinout v lednici a podávejte.

Salát z červené řepy    

  • 2 kg červené řepy,
  • 2 lžíce oleje,
  • 4 lžíce citrónové šťávy,
  • 1 lžíce soli.

Uvařte řepu v osolené vodě a poté ji oloupejte, nakrájejte na plátky a zakapejte citronovou šťávou s olejem. Můžete přidat libovolný dresink.

Salát z červené řepy s cibulí

  • 1,5 kg nakládané řepy,
  • 6 cibulí,
  • sůl, cukr podle chuti,
  • pór na ozdobu.

Řepu a cibuli nakrájejte a promíchejte. Zalijte nálevem z vody, soli a cukru, promíchejte a ozdobte pórkem.

Salát z červené řepy a hub

  • 4 střední hlavy vařené řepy,
  • 100-150 g vařených hub,
  • 2 lžíce oleje,
  • 1 polévková lžíce citronové šťávy
  • sůl, pepř, hořčice podle chuti,
  • 1 tvrdé vejce vařené,
  • hrst jemně nasekané petrželky.

Nakrájejte řepu, houby a dobře promíchejte se všemi ostatními ingrediencemi.

Salát z červené řepy s jogurtem

  • 500 g nasekané řepa (syrová červená řepa)
  • velké jablko,
  • 1 okurka,
  • 10 ml jogurtu,
  • 1 lžíce strouhaného křenu nebo medu.

Okurku a řepu nastrouhejte a smíchejte. Přidejte nastrouhané jablko a zalijte jogurtem s křenem, či medem.

zdroj: ketkes.com

Sdílejte