Jelikož naše země se od nepaměti vyznačuje vynikajícím pečivem, je u nás také velká spotřeba nejrůznějších pomazánek, pomazánkových másel anebo v poslední době také krémových tavených sýrů.

Pokud si ale doma připravujete svůj poctivý domácí chléb, byla by škoda na něj namazat průmyslový tavený sýr, který obsahuje spoustu konzervantů, aromat a dalších látek. Připravte si domácí dle následujícího receptu!

Složení

  • 400 g tvarohu
  • 1 vejce
  • 50 g másla
  • 1 lžička sody
  • sůl podle chuti
  • koření podle chuti

Příprava

Tvaroh propasírujte přes síto a přidejte máslo, vejce, sodu a sůl. Zahřejte na sporáku a míchejte, dokud nezískáte homogenní směs, poté přidejte koření a vařte, dokud směs nezačne bublat. Poté odstavte z tepla a vlijte hmotu do misky. Nechte úplně vychladnout a můžete si sýr namazat na chleba.

zdroj: goodcookbook.ru         

Sdílejte