Jablečný koláč prostě patří k období podzimu a prvních chladných dní. Typická chuť jablek v kombinaci s jemným křehkým těstem je přesně tím, co nám dokáže zpříjemnit chvíle pohody v teple domova.

Pokud nemáte mnoho zkušeností s pečením, dostatek surovin ve spíži, nebo Vás jen tíží nedostatek času, nic z toho nemusí být překážkou. Vyzkoušejte tento jednoduchý a rychlý recept a jistě si jej zamilujete!

Složení

  • 3 vejce
  • 150 g mouky
  • 200 g cukru
  • 4 velká jablka

Příprava

Vyšlehejte vejce s cukrem a smíchejte je s moukou do těsta. Jablka omyjte, oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Formu vyložte papírem na pečení, pomažte máslem a přidejte plátky jablek. Na jablka nalijte těsto a uhlaďte. Pečte při 180 stupních po dobu asi 40 minut a po upečení nechte vychladnout. Před podáváním koláč posypejte práškovým cukrem.

zdroj: bidista.com

Sdílejte