Každý z nás má někdy chuť na dobrý domácí dort, či zákusek. Než ale vyrazit do cukrárny si raději kolikrát necháme zajít chuť. Dezerty kupované v supermarketech obsahují spoustu zbytečných přídavných látek proto je lepší si jej připravit doma.

Dnešní recept je jednoduchý na přípravu, a také je velmi rychle připraven. Víte, jaké suroviny jsou v něm použity a můžete jím i pohostit návštěvu.

Složení:

  • 140 g mouky
  • 100 g másla
  • 2 vejce
  • 1 lžíce kakaového prášku
  • 200 g cukru
  • 400 ml kondenzovaného mléka
  • půl lžičky jedlé sody
  • 1 lžička citronové šťávy

Krém:

  • 400 g smetany
  • 3 lžíce moučkového cukru

Příprava:

Rozpustíme máslo a necháme vychladnout. Rozbijeme vejce a vmícháme máslo a kondenzované mléko. Přidáme mouku, jedlou sodu rozpuštěnou v citronové šťávě a promícháme. Nyní si ukážeme, jak upečeme korpus. Vyložíme plech pečicím papírem a lžící navrstvíme těsto na jednu třetinu plechu.

Do zbytku těsta přidáme kakaový prášek a navrstvíme na zbytek plechu.

Troubu předehřejeme na 180 stupňů a pečeme 15 minut.

Po upečení těsto rozdělíme na bílou a hnědou část a bílou část přepůlíme. Hnědou část nakrájíme tak, aby překryla bílou část.

Smícháme dohromady přísady na krém a každou z částí korpusu namažeme krémem a položíme je na sebe.

Čokoládová část je uprostřed a celý dort pomažeme krémem. Posypeme čokoládou a můžeme podávat.

zdroj: ketkes.com

Sdílejte