Po Vánocích, kdy se v kuchyni pořádně nadřeme s přípravou cukroví, a i samotné štědrovečerní večeře a oslavách Nového roku býváme často unavení. Návrat do pracovního procesu může být náročný.

Pokud Vás to tedy zmáhá a představa postávání u plotny dlouhé hodiny Vám přijde děsivá, jistě oceníte recept na lehké hlavní jídlo, jako je například toto vynikající zapečené maso s houbami. Stačí jen vybrat přílohu!

Složení

  • Olej
  • 1 kg hub
  • Cibule
  • Sůl
  • Bílé víno
  • Mleté maso
  • Zakysaná smetana
  • Strouhaný sýr
  • Vejce
  • Červená paprika

Příprava

Rozpalte olej v pánvi a opražte na něm nakrájenou cibuli, poté přidejte maso a vše poduste na pánvi společně, posolte a zalijte bílým vínem. Tuto směs poté vložte do plechu nebo zapékací misky a okolo masa navrstvěte očištěné a nakrájené houby. Celou směs zalijte zakysanou smetanou a zasypejte strouhaným sýrem. Nakonec přidejte několik rozklepnutých vajec a dochuťte je červenou paprikou. Zakryjte hliníkovou folií a pečte 1,5 hodiny. Pokud nemáte rádi houby, můžete je nahradit například kuřecími játry.

zdroj: egyenesben.com

Sdílejte