V posledních letech se u nás velmi významně rozšiřuje obliba dezertu s názvem Tiramisu. Jistě je to jeden z nejlahodnějších zákusků ke kávě, nebo jen pro zlepšení chvilky pro sebe. Zkuste si jej připravit doma.

Příprava není zdaleka tak složitá, jak by se mohlo zdát a výsledkem budete jistě nadšeni. Lehký krémový dezert s chuťovými akcenty kávy a čokolády můžete vhodně doplnit například libovolným ovocem.

Složení

  • 500 g mascarpone
  • 500 ml smetany
  • 2 vejce
  • 150 g cukru
  • 1 list želatiny
  • 1 balíček piškotů
  • 100 ml černé kávy
  • rum
  • vaječný koňak
  • kakaový prášek

Příprava

Pro smíchání krému využijte šlehač. Želatinu namočte ve studené vodě a zahřejte ji až do roztavení želatiny.

Do misky poklaďte vrstvu piškotů.Vyšlehejte vejce s cukrem a promíchejte s mascarpone. Vyšlehejte smetanu a přidejte do krému, postupně přidávejte želatinu a důkladně ji vmíchejte.

Přidejte rum a likér do kávy.Touto směsí pokapejte piškoty a navrstvěte na ně krém. Nakonec povrch posypejte kakaem a nechte ztuhnout v lednici.

zdroj:humormagazin.com

Sdílejte