Mák se v české kuchyni používá od nepaměti a jedná se o jednu z nejoblíbenějších surovin. Svojí typickou chutí se nezapře, a proto mnoho lidí makové dezerty vyhledává a preferuje před ostatními.

Pokud patříte mezi tuto skupinu, pak jistě často doma připravujete nejrůznější sladkosti a dezerty právě s obsahem máku. Až příště dostanete chuť na sladké, připravte si tyto vynikající makové řezy a nebudete litovat!

Složení těsta

  • 6 vaječných bílků
  • 3 lžíce kokosového mléka
  • 3 lžíce cukru
  • vanilkové aroma
  • 5 lžic mletého máku
  • 10 lžic mouky
  • 15 g prášku na pečení
  • 5 lžic mléka

Složení krému

  • 4 žloutky
  • vanilkové aroma
  • 1 sáček vanilkového pudinku v prášku
  • 500 ml mléka
  • 6 lžíce cukru
  • 250 g másla

Složení polevy

  • 100 g tmavé čokolády
  • 1 čajová lžička oleje

Příprava

Vyšlehejte bílky s cukrem do tvrdé pěny a vmíchejte mák, kokosové mléko, vanilkové aroma, mouku s práškem do pečiva a mléko. Pečlivě promíchejte a vlijte do plechu s pečicím papírem. Pečte při 190 stupních po dobu 20 minut a po upečení rozkrojte na tři stejné části.

Smíchejte žloutky s cukrem, přidejte pudink, vanilkovou esenci a mléko. Povařte, dokud směs nezhoustne a po vychladnutí vmíchejte máslo. Tento krém naplňte mezi jednotlivé vrstvy těsta.

Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a smíchejte s olejem. Touto polevou polijte celý povrch zákusku a nechte ztuhnout několik hodin v lednici.

zdroj: bidista.com

Sdílejte