Jablka jsou typickým podzimním ovocem, které nám navíc dodává spoustu tolik potřebných vitamínů. Ty je potřeba doplňovat zejména pro posílení imunity v tomto období, kdy se teploty střídají každý den.

Jablka můžete konzumovat samozřejmě syrová, nebo si je dopřejte v tomto vynikajícím koláči. Příprava je snadná a na výsledku si u víkendové kávy či čaje pochutná celá rodina. Jistě si jej oblíbíte!

Složení

  • 4 vejce
  • 10 lžic cukru + 8 lžic pro posypku
  • 10 lžic oleje
  • 12 lžic mouky
  • 12 lžic mléka
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 kg jablek

Příprava

Žloutky vyšlehejte do pěny a vmíchejte olej a mléko. Přidávejte cukr a mouku, nakonec vmíchejte prášek do pečiva. Těsto vylijte do vymazaného plechu a pečte 15 až 20 minut. Na připravené těsto nastrouhejte oloupaná jablka. Smíchejte 4 bílky s 8 lžícemi cukru a vyšlehejte tvrdou pěnu. Tu navrstvěte na jablka a opět zapečte, dokud povrch nezhnědne. Koláč podávejte teplý.

zdroj: humormagazin.com

Sdílejte