Každý milovník čokolády jistě zná slovo mousse. Jedná se o nadýchanou a vláčnou pěnu, která je nejčastěji k dostání pravé s příchutí čokolády. Možná i Vás si tento oblíbeny dezert získal svojí jemnou chutí a texturou.

Dávno ale neplatí, že takové laskominy dokáže připravit jen opravdu zdatný a zkušený cukrář. Díky následujícímu receptu si můžete čokoládovou pěnu připravit i Vy v pohodlí domova z pár základních surovin.

Složení

  • 100 g jogurtu
  • 300 g tvarohu
  • 3 lžíce cukru
  • 1,5 lžíce kakaa
  • 15 g želatiny

Příprava

Smíchejte tvaroh, jogurt a kakao v mixeru do hladké směsi a vmíchejte cukr. Želatinu namočte do studené vody na 10-15 minut a potom ji zahřejte. Jakmile se rozpustí, vmíchejte ji do připravené směsi. Připravenou směs vyšlehejte, naservirujte do misek a nechte 2-3 hodiny chladit v lednici. Můžete podávat se šlehačkou a ořechy.

zdroj: goodcookbook.ru

Sdílejte