Tradiční makový závin najdeme na stolech napříč všemi kouty české republiky. Tento typický a snadný dezert jistě znáte a pokud jste si jej oblíbili u svých maminek a babiček, jistě si jej rádi připravíte i sami doma!

Můžete postupovat podle následujícího snadného receptu. Jedná se o tradiční postup pro přípravu jemného makového závinu. Přidáním trošky skořicového cukru získá závin skvělou podzimní chuť.

Složení těsta

  • 2 hrnky mouky
  • 100 g másla
  • 1 vejce
  • 4 šálky zakysané smetany
  • 1 lžička prášku na pečení

Složení náplně

  • 150 g máku
  • 2 balení skořicového cukru

Příprava

Smíchejte všechny složky do těsta a vyválejte jej do tvaru obdélníku. Smíchejte mák a skořicový cukr a navrstvěte tuto směs na jednu polovinu těsta. Druhou polovinu pomažte vajíčkem a zabalte závin. Pečte jej na plechu po dobu 180 minut při 180 stupních a před podáváním nakrájejte.

zdroj: mindenegyben.com

Sdílejte