S posledními roky čím dál víc posiluje trend přípravy základních potravin doma. Domácí chléb si dnes již připravuje skoro každý, protože je to velmi lehké a výsledek je naprosto fantastický křupavý a chutný.

Protože samotný se však časem přejí, je dobrý nápad jej něčím doplnit. Co takhle domácím sýrem? Vyzkoušejte tento snadný recept na přípravu domácího sýra, který je z čistě přírodních surovin!

Složení

  • 500 g tvarohu
  • 500 ml mléka
  • 50 g másla
  • Půl lžičky sody
  • 1 vejce
  • Sůl

Příprava

Smíchejte mléko s tvarohem v hrnci a vařte, dokud se nezačne syrovátka oddělovat od vody. Rozpusťte máslo v kastrolu a vhoďte do něj vejce, přidejte sodu. Jakmile se suroviny spojí, nalijte směs do mléka a vařte. Jakmile se začne opět oddělovat sýr od vody přestaňte míchat. V tomto momentě přeceďte směs přes gázu a vymačkejte veškerou vodu. Udržujte sýr v chladničce, aby sýr zůstal čerstvý.

zdroj: goodcookbook.ru

Sdílejte