Předkrm je běžnou součástí stolování, ale v Česku se na něj často zapomíná. Před polévkou a následným hlavním chodem je dobrým nápadem servírovat něco malého k zakousnutí Vašim hostům.

Předkrm může být složen z několika druhů surovin, například různé druhy šunky a sýra. Mnohem originálnější je však pohostit návštěvu vynikajícím slaným koláčem, který obsahuje maso i zeleninu.

Složení

  • 5 vajec
  • 5 lžic smetany
  • 5 lžic mouky
  • 300 g slaniny
  • 2-3 papriky
  • Koření

Příprava

Smetanu nalijte do misky, přidejte vejce, mouku a dobře promíchejte. Poté přidejte nakrájenou slaninu. Papriky nakrájejte a přidejte do směsi, dochuťte kořením a můžete přidat bylinky. Vložte směs do plechu a pečte při 180 stupních 45 minut. Po vychladnutí můžete podávat.

zdroj: kiloretete.ro

Sdílejte