Předkrm je běžnou součástí stolování, ale v Česku se na něj často zapomíná. Před polévkou a následným hlavním chodem je dobrým nápadem servírovat něco malého k zakousnutí Vašim hostům.
Předkrm může být složen z několika druhů surovin, například různé druhy šunky a sýra. Mnohem originálnější je však pohostit návštěvu vynikajícím slaným koláčem, který obsahuje maso i zeleninu.
Složení
- 5 vajec
- 5 lžic smetany
- 5 lžic mouky
- 300 g slaniny
- 2-3 papriky
- Koření
Příprava
Smetanu nalijte do misky, přidejte vejce, mouku a dobře promíchejte. Poté přidejte nakrájenou slaninu. Papriky nakrájejte a přidejte do směsi, dochuťte kořením a můžete přidat bylinky. Vložte směs do plechu a pečte při 180 stupních 45 minut. Po vychladnutí můžete podávat.
zdroj: kiloretete.ro