Předkrm je chod, který bývá v naší zemi velmi často opomíjen, což je ale velká chyba. Každý hostitel by měl svým hostům nabídnout něco dobrého k zakousnutí a připravení jejich chuťových buněk na další chody.

Předkrm může být složitá kompozice surovin, ale můžete hostům nabídnout také velmi snadný, a přitom nesmírně chutný slaný koláč, který nadchne každého. Připravte jej dle následujícího receptu.

Složení

  • 200 g klobásy
  • 100 g sušených rajčat
  • 50 g zelených oliv (volitelně)
  • 50 g parmazánu
  • 50 g tvrdého sýra
  • 220 g mouky
  • 250 g jogurtu
  • 2 vejce
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 čajová lžička másla
  • Mix paprik
  • olej,
  • směs koření
  • sůl

Příprava

Klobásu nakrájejte a trochu opražte na pánvi. Smíchejte jogurt s vejci. Přidejte mouku a prášek do pečiva. Neustále míchejte. Přidejte maso, papriky. Nastrouhejte sýr a přidejte ho do těsta.

Nakrájejte olivy a rajčata a přidejte je do těsta. Přidejte sůl a pepř a dobře promíchejte. Těsto nalijte do pánve vymazané máslem a pečte po dobu 40 minut na 180 stupňů. 3-4 minuty před dopečením posypejte koláč parmazánem a vložte jej zpět do trouby, aby trochu zhnědl. Po upečení nakrájejte a podávejte.

zdroj: suntgospodina.net

Sdílejte