Blíží se léto a s ním i pravidelné návštěvy koupališť a přehrad, kde se můžeme vykoupat a trochu se i opálit. K tomuto relaxu neodmyslitelně patří také různé stánky s občerstvením a nápoji.

Jedním z typických jídel, která si zde můžete koupit je pravý a poctivý bramborák. Pokud ale prší, nemusíte zoufat. Připravte si domácí bramboráky podle tohoto receptu a pochutnejte si s rodinkou v pohodlí domova.

Složení

  • 1 kg brambor
  • 1 vejce
  • 2-3 stroužky česneku
  • sůl a pepř
  • vegeta
  • několik lžiček mouky

Příprava

Brambory nastrouhejte a smíchejte s ostatními surovinami do směsi. Nabírejte směs a vytvořte malé placičky, které následně osmažte v rozpáleném oleji na pánvi. Podávejte se zakysanou smetanou a bylinkami.

zdroj: nyugdijasok.hu

Sdílejte