Domácí potraviny jsou nyní v kurzu a mnohé obchody nabízejí vybavení, které Vám domácí přípravu potravin mohou značně ulehčit. Ne každý však má k dispozici peníze pro nákup potřebného vybavení.

Naštěstí pro Vaši peněženku je možné připravit domácí potraviny i jinak. Pěkně poctivě a postaru. Pro tento recept na domácí sýr Vám postačí několik surovin a obyčejná gáza. Určitě jej vyzkoušejte!

Složení

  • 2 l mléka
  • 1,5 lžíce soli
  • 400 g zakysané smetany
  • 6 vajec.

Příprava

Mléko přiveďte k varu, přidejte sůl a dále vařte. Vejce rozšlehejte a přidejte je do mléka společně se zakysanou smetanou. Vařte a míchejte dalších 5-6 minut a jakmile se syrovátka začne oddělovat, přeceďte směs přes gázu. Důkladně vyždímejte a nechte odkapávat minimálně další 2 hodiny. Poté opět vyždímejte a nechte sýr ztuhnout v lednici. Pro krémovější chuť můžete přidat i kefír!

zdroj: bidista.com

Sdílejte