Součástí téměř každého dezertu je lahodný a nadýchaný krém. Nejčastější příchutě jsou čokoláda, nebo vanilka. V mnoha receptech však pro zjednodušení bývá krém často nahrazován instantním pudinkem.

Pokud byste chtěli ale připravit vynikající krém, který je tak nadýchaný, že dokáže vytvořit i několik centimetrů vysokou vrstvu, vyzkoušejte tento recept. Je to velmi snadné a tento krém dodá vašim dezertům na zajímavosti.

Složení

  • 1,5 l mléka
  • 8 vajec
  • 300 g cukru
  • 4 balení vanilkového cukru
  • 110 g bílé mouky
  • 100 g potravinářského škrobu
  • 600 ml smetany ke šlehání

Příprava

1 l mléka přiveďte k varu. Smíchejte žloutky s cukry a poté přidejte mouku, škrob a zbytek mléka. Dobře promíchejte a pomalu vmíchávejte do vařícího mléka. Míchejte, dokud směs nebude hustá. Jakmile se tak stane, odstavte krém z ohně a nechte vychladnout. Vyšlehejte bílky a vmíchejte je do teplého krému. Jakmile krém úplně vychladne, vmíchejte vyšlehanou smetanu a opět vyšlehejte. Pak již můžete krém použít.

zdroj: suntgospodina.net

Sdílejte