Jsme zvyklí na přidávání mletého masa do rolád, ale jen zřídka pečeme velké kusy masa v listovém těstě. Je nejvyšší čas to vyzkoušet! Šťáva z masa se vstřebává do těsta a náplně, ale horní vrstvy zůstávají křupavé.

Kuřecí maso v kombinaci se špenátem a sýrem je naprosto skvělé! Pro plnění si můžete vybrat i jakoukoli jinou zeleninu. Zvolit si můžete také druh sýra, skvěle se hodí například čedar nebo tilsiter.

Složení

  • 500 g kuřecích prsou
  • 250 g listového těsta
  • 500 g špenátu
  • 2-3 stroužky česneku
  • Sůl a pepř
  • Majoránka
  • 70 g sýru
  • 2 lžíce másla

Příprava

Na oleji v pánvi poduste špenát a přidejte drcený česnek, sůl a pepř a minutu povařte. Maso příčně nařežte. Těsto rozdělte na polovinu a podélně nařežte. Doprostřed každé části položte jednu část masa, jehož zářezy naplňte špenátem. Posypejte maso strouhaným sýrem a plátky těsta zabalte příčně přes maso. Vyskládejte rolády na plech s pečicím papírem a pečte při 200 stupních po dobu 40-45 minut.

zdroj: sovkusom.ru

Sdílejte