Na internetu i v kuchařkách nalezneme nespočet různých receptů na přípravu domácího chleba. Většina je ale velmi zdlouhavá a vyžaduje mnoho času na kynutí těsta, někdy dokonce až 12 hodin!

Pokud ale tolik času nemáte, a přesto si chcete připravit domácí chléb, jistě si zamilujete tento recept. 5 minut strávíte přípravou a po 30 minutách se již můžete zakousnout do křupavě vypečené kůrky!

Složení

  • 500 g jemné mouky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička sody
  • 2 sklenice kefíru nebo přírodního jogurtu (150 g)
  • 200 ml vody (1 šálek vody)

Příprava

Předehřejte troubu na 200 stupňů. Smíchejte suché přísady a poté přidejte kefír a vodu. Propracujte důkladně rukama. Jakmile máte měkké těsto požadované konzistence, můžete jej vložit do formy vyložené papírem na pečení. Mokrýma rukama chléb uhlaďte a vytvořte křížový zářez na povrchu. Pečte 30 minut a máte hotovo!

zdroj: egyenesben.com

Sdílejte