Křupavé hranolky jsou pokrmem, který je typický především pro restaurace rychlého občerstvení. Tento způsob stravování však nebývá doporučován, protože není pro tělo příliš zdravý.

To platí zejména při pravidelné konzumaci těchto jídel, mezi která spadají také smažené hranolky. Pokud si je však nechcete odpustit, existuje řešení. Připravte si domácí zdravé hranolky bez oleje!

Složení

  • 5-7 mladých brambor
  • 2 bílky
  • Sůl
  • Sladká paprika
  • Chilli koření

Příprava

Oloupejte a omyjte brambory. Nakrájejte je na 1 cm široké kousky.

Bílky vyšlehejte do pěny a přidejte sůl, papriku a chilli dle chuti.

Brambory položte do misky a zalijte je bílkovou směsí. Všechny by se měly dobře obalit.

Předehřejte troubu na 200-220 stupňů a vyskládejte brambory na plech s pečícím papírem. Pečte 8-10 minut, poté pečte bez pečícího papíru, dokud brambory nezezlátnou.

Podávejte s oblíbeným dipem.

zdroj: takprosto.cc

Sdílejte